Philips ontwikkelt het enige strijkijzer ter wereld dat weet wat u strijkt dankzij AI-technologie

  • Belgen hechten veel belang aan een verzorgd voorkomen en mooi gestreken kledij
  • Ze strijken 2 tot 3 keer per week, maar toch heeft 45% een hekel aan strijken
  • Uitstekend resultaat én efficiëntie zijn belangrijk
  • Een intelligente automatische temperatuur- en stoomfunctie vinden ze een aantrekkelijke oplossing

BrusselArtificiële intelligentie (AI) is de technologie van de toekomst, maar tegelijk speelt deze nu al een belangrijke rol in ons leven. Tijdens een live webinar vanuit het Customer Experience Center in Nederland demonstreert Philips, wereldwijd het nummer één merk in strijken, hoe de ActiveSense AI-technologie van de nieuwe Philips stoomgenerator PerfectCare 9000 Series stoffen herkent en daarop de stoom- en temperatuurinstellingen automatisch aanpast. Hierdoor behaal je nog sneller een perfect strijkresultaat, elke keer opnieuw.

Philips is steeds op zoek naar manieren om het leven van mensen thuis beter te maken. Door het ontwikkelen van innovatieve producten met slimme technologie worden gepersonaliseerde toepassingen mogelijk. Met de toevoeging van artificiële intelligentie, slimme algoritmes met zelflerende mogelijkheden (Machine Learning), mag je nog betere prestaties van je huishoudapparaten verwachten en zal je sneller de gewenste resultaten bereiken. Het grote voordeel is dat je meer tijd over hebt om te genieten van ontspanning, sport, of je gezin – kortom van de dingen die er echt toedoen in het leven.

Hoe maken slimme sensoren en zelflerende algoritmes het huishouden makkelijker?

Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) leveren op verschillende manieren veel voordelen op in het huishouden. Deze technieken stellen apparaten in staat om het programma aan te passen in functie van de behoeften van de gebruiker.

De nieuwe stoomgenerator van Philips is daarvan een uitstekend voorbeeld. Maar ook op andere gebieden, waar de interactie met de gebruiker nog persoonlijker is, zoals bij koken of koffiezetten, zullen apparaten ‘leren’ zichzelf aan te passen om een perfecte resultaat te bieden, elke keer opnieuw zonder enige moeite. Dankzij AI zal je suggesties voor recepten krijgen bij het plannen van maaltijden, AI zal je ondersteunen bij het onderhoud van je apparaten, of je vertellen wanneer je koffiebonen moet bestellen en die ook daadwerkelijk bestellen,… de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

In het huis van de toekomst zal connectiviteit onmiskenbaar een belangrijke rol spelen. Apparaten zullen ‘slim’ zijn en een nog betere persoonlijke ervaring bieden. AI zal de doorbraak voor een echt ‘connected home’ betekenen. Connectiviteit zal het mogelijk maken mensen op totaal nieuwe manieren te helpen met verschillende huishoudelijke taken. Meer en meer zullen apparaten échte partners worden die onze rituelen en gewoontes kennen en ons helpen in onze dagelijkse routines.

Waarom AI en strijken

Strijken wekt emotie op. Uit recent onderzoek[i] over strijkgewoontes blijkt dat 84.4% van de respondenten zich ergert aan mensen die ongestreken kledij dragen. 98.8% hecht belang aan een verzorgd voorkomen. De grootste ergernis (bij 84% van de respondenten) is dat de kreuken niet uit de kledij gaan. 47.5% ergert zich aan te weinig of teveel stoomproductie. 40.9% vindt lang wachten tot het strijkijzer de juiste temperatuur bereikt, lastig. Philips scoort het hoogste wat betreft tevredenheid over de strijkresultaten.

39.2% van de respondenten vindt strijken ontspannend. De ondervraagden strijken bijna al hun wasgoed - van kledij en tafellinnen tot beddengoed, maar ook jassen en sjaals – maar toch heeft 45,2% een hekel aan strijken. 77.4 % handelt de strijk liefst zo snel mogelijk af. Bijna de helft strijkt 2 tot 3 keer per week (meestal tijdens het weekend), gemiddeld een half uur tot een uur. Opmerkelijk zijn de uiteenlopende gewoontes: bijna een op de twee (44%) verzamelt verschillende wasbeurten zodat alles in 1 keer kan worden gestreken. Terwijl 36% zo snel mogelijk strijkt na elke wasbeurt.

Bijna de helft van de respondenten hecht bij aankoop van een nieuw toestel ook belang aan een functie waarbij het toestel automatisch uitschakelt bij stilstand.

Conclusie: Vrouwen (bij meer dan 90% van de ondervraagden is het nog steeds de vrouw die strijkt) zijn op zoek naar een uitstekend resultaat én efficiëntie. Een intelligente automatische temperatuur- en stoomfunctie vinden ze een aantrekkelijke oplossing.

Vivienne Schuuring, Marketing Manager Garment Care Benelux bij Philips: “Netflix kijken en tegelijk op automatische piloot je volle strijkmand aanpakken? Dat is wat de nieuwe stoomgenerator PerfectCare 9000 Series van Philips biedt. Dankzij de ActiveSense AI-technologie gekoppeld aan een ingebouwde camera herkent de stoomgenerator de stof die je gaat strijken in een split-second, en past de temperatuur- en stoominstellingen daarop automatisch aan. Het resultaat? Een perfect gestreken kledingstuk, elke keer opnieuw! Het is een slimme manier van strijken die perfect is afgesteld op jouw favoriete kledingstukken, en waardoor je heel snel door je wasmand kan gaan.”

Uit het onderzoek blijkt ook nog dat 68.3% dezelfde strijkgewoontes aanhoudt als voor de pandemie. Opvallend is dat 14% meer strijkt dan ervoor. Dat kan liggen aan het feit dat men wegens thuiswerk minder kledij wast, maar wel meer strijkt om er presentabel voor het scherm uit the zien, of omdat men meer nood heeft aan het doden van bacteriën in gedragen kledij, of in sommige gevallen omdat men men juist meer tijd over heeft dan voorheen. Slechts 17.7% strijkt minder ondanks de zogenaamde leisurewear trend bij thuiswerken.

Consumenten zijn fan van de nieuwe stoomgenerator

Uit een consumententest[ii] blijkt dat 100% van de testers uiterst tevreden is over de strijkresultaten (score van minstens 8 op 10). Alle testers kiezen ervoor om de Philips PerfectCare 9000 Series te blijven gebruiken in plaats van hun huidige toestel. 100% vindt Philips PerfectCare een absolute aanrader: alle stoffen kunnen zonder problemen na elkaar gestreken worden, gegarandeerd keer op keer een perfect strijkresultaat, strijken gaat heel wat sneller en wordt een plezier. De ActiveSense weefseldetectietechnologie en de uiterst krachtige stoom worden gezien als de beste troeven van de Philips stoomgenerator PerfectCare 9000 Series.

Wat de testers zeggen:

“Het strijkgemak is echt waanzinnig. Ik doe mijn strijk nu vier keer sneller.”

“Deze stoomgenerator is een onmisbare bondgenoot geworden.”

“De resultaten zijn verbluffend: strijkt fluweel zonder een glanzende film achter te laten, stoomt voile gordijnen perfect en verwijdert kreuken uit de dikste stof.”

 


[i] Resultaten gebaseerd op een onlineonderzoek uitgevoerd door Roularta in opdracht van Philips, onder 186 respondent uit Vlaanderen en Wallonië, in april 2021.

[ii] Resultaten gebaseerd op een producttest uitgevoerd door 10 testers gedurende 2 weken.

Bent u journalist? Contacteer ons per e-mail. | De persverantwoordelijke beantwoordt enkel vragen van journalisten. Bent u een consument, contacteer dan Consumer Care.

PR Manager Benelux, Versuni

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Versuni Belgium

Het doel van Versuni is 'Turning houses into homes'. Het bedrijf is het huis van de merken Philips, Philips Walita, Preethi, Senseo, L'OR Barista, Saeco en Gaggia. Met meer dan 900 patenten op zijn naam omvat het portfolio van Versuni koffie- en keukenapparatuur, en huishoudelijke apparaten voor kledingverzorging, vloeronderhoud, een gezond binnenklimaat, en veiligheid in huis. Producten van het Philips-merk zijn onder andere de Philips Airfryer, Philips LatteGo espressomachine, Philips PerfectCare stoomgenerator, en Philips AquaTrio draadloze steelstofzuiger. Het hoofdkantoor van Versuni is gevestigd in Amsterdam, Nederland. Versuni heeft innovatie-, productie- en commerciële centra over de hele wereld, met vestigingen in meer dan 100 landen.

Neem contact op met